lauantai 25. huhtikuuta 2009

Irtoruokaa

Oli mitä parhain sää tehdä pyörämatka ruokaostoksille uusiin kauppoihin. Matkaa tuli yhteensä 30km, mutta saipahan muutamat pavut, pähkinät ja siemenet ilman pakkauksia. :D (Poislukien kidneypavut)

Kurvin Punnitse&Säästä oli kyllä hieno kauppa (Ja mikä myyjä! ;)), mutta ei mulla kovin säästöfiilis jäänyt noista. Luomutarvikkeissa yleisin hinta oli 2€/100g, joka tekee äkkiä monta euroa, mutta toisaalta eipä nuo sen halvempia ole cittarissakaan. Pakkaukset marketeissa vaan ovat niin pieniä että tuntuvat halvoilta. Että eiköhän tuolla joskus uudestaankin tule käytyä.

Ekolossa irto-härkäpapu oli 6€/kilo, kun Lassilan tilalta saa pakattuna 5€ kilohintaan. Mutta onhan tuo kilo keitettynä jo valtava määrä. 10kg säkeissä kuitenkin tuota saisi 1,5€ kilohintaan! Harmi vaan ettei yksin tuommoisia määriä viitsi tilata.

Luomuruoka on muutenkin usein niin pirun kallista, vaikka niitä käyttäessä ruokailu vähän väkisinkin ohjautuu halvempiin/terveempiin ruoka-aineisiin. Toivottavasti silti yleistyisi ja suuremmat määrät toisivat lisää kilpailua sekä halvemmat hinnat.

8 kommenttia:

 1. Minullakin on käsitys, ettei kauppa tosiaan ole mikään "säästökauppa", mutta mielummin ostaisin sieltä, jos tosiaan saa omat pussit viedä mukana! :)

  VastaaPoista
 2. Itse olen huomannut, että ns. laadukkaampaa ravintoa jollain tapaa tarvitsee vähemmän, eli kilohinta itse ravinteita kohti tulee varmasti halvemmaksi kuin roskaruoassa. Ei sitä silti voi kiistää, etteikö luomuruoka olisi melko hintavaa.

  Esimerkillistä toimintaa muuten tuo pyöräily - omien pussukoiden raahamista unohtamatta! ;)

  VastaaPoista
 3. Liikkeen nimi viittaa tosiaan luonnon säästämiseen, eikä rahojen:) Oon kanssa samaa mieltä Daily ekon kanssa, että laaturuokaa tarvitsee syödä vähemmän. Tyhjät kalorit ovat halvimpia...

  VastaaPoista
 4. Tuli jälkeenpäin sellainen mieleen, ettei ehkä luomu olekaan kallista. Ehkä se on lähempänä sitä hintatasoa kuin oikean ruoan kuuluukin olla.

  Ehkä me ollaan vaan totuttu liian halpaan ruokaan. Tehotuotanto on halpaa, koska sen ei tarvitse ottaa huomioon mitään. Ei ympäristöä eikä maailmalla usein edes ihmistä.

  Esimerkkinä merien kalastaminen tyhjäksi. Onhan se aluksi halpaa ja kaikilla on hauskaa, mutta pitkällä tähtäimellä se vasta kalliiksi tuleekin. Ei paljoa naurata siinä vaiheessa kun se kala oikeasti loppuu.

  Toisaalta luomu voisi kuitenkin olla jonkin verran halvempaa. Kaupat nyhtäävät hyvät katteet niistä, erikoistuotteita kun ovat. :(

  VastaaPoista
 5. Loistava projekti! Täytyypä alkaa seurata.

  VastaaPoista
 6. Todella hieno blogi ja kunnioitettava ajatus! Valtavasti tsemppiä sinulle, seuraan mielenkiinnolla projektin etenemistä :)

  VastaaPoista
 7. Mistä saa ostettua 15e 10kg härkäpapuja? Hieno blogi!

  VastaaPoista
 8. Anonyymi: http://www.lassilantila.fi/hinnasto.html

  Tuolla on 10kg säkissä 1,50€/kg. Sijaitsee Tuusulassa. Luomuruokapiirillä postikulut varmaan laskisivat.

  VastaaPoista