tiistai 6. lokakuuta 2009

Viikko 22

Sellainen oli viikko 22. Tästä nyt on jo hieman aikaa, joten pitää päivitellä blogia parin seuraavankin viikon osalta.

Pesujauhetiiviste on muuten oiva keino vähentää muovijätettä, verrattuna siis nestemäisiin pesuainepakkauksiin. Pesupähkinät olisivat vielä luonnonmukaisempia, ja pitäisikin kokeilla niitä joku kerta. Ainakin netissä kerrottujen kokemusten mukaan ovat varsin toimivia.

Ai niin ja tuo yksi salaattijuustopurkki jäi kuvassa vahingossa muovien puolelle. Menee silti kartonkikeräykseen. :)

Päivä 154 - 11 515g jätettä

7 kommenttia:

 1. Ole Hyvän -pesuaineita voi ostaa täyttöpulloon. Joskus Ekolosaa sanoivat että vaikka ketsuppipulloon :D

  VastaaPoista
 2. Miten säilytät kertyneitä roskia? Nappaa joskus kuva siitäkin kasasta? :)

  VastaaPoista
 3. Hei!
  Mielenkiintoinen blogi! Mukavaa, kun olet jaksanut pitää projektiasi yllä. Päädyin tänne etsiessäni tietoa kasvilampuista, mutta käy se näinkin...

  Halusin kysäistä biojätteeseen liittyen, oletko harkinnut matokompostin perustamista? Sen voi perustaa keittiöön vanhaan akvaarioon tai vaikka muoviämpäriin, ja on hajuton. Ei tarvitsisi viedä biojätettä niin paljon ulos, ja kasveillekin kertyisi samalla hyvää multaa. Lisää tietoa voi etsiä vaikka täältä: http://wikikko.info/wiki/Matokomposti

  Suosittelen myös pesupähkinöitä, näppärää pyykinpesua!

  VastaaPoista
 4. Suvi: Otan kuvan kun on mennyt puoli vuotta. Oikeastaan tuo meni jo viime viikolla, mutta siis kun saan päivitettyä blogin viikolle 26. :)

  M: Kiitokset!

  Olen kyllä kuullut matokompostista, mutta en ole sen tarkemmin hankkinut sen hommaamista. Luin äsken noita linkkejä linkistäsi, ja aikamoiselta vaikuttaa. Ihan kätevän tuntuinen vehje!

  VastaaPoista
 5. No ehdottomasti pesupähkinät käyttöön! Mä pesen niillä kaiken, aina välilläs itten hurautan koneessa Ecoverin pesujauheen kanssa jotkut superlikaiset tai puhtaan valkoiseksi haluamani vaatteet. Pesunesteitä en ole koskaan edes kokeillut ja nykyään melkein mikä tahansa pesuaine tuntuu tosi voimakkaasti hajustetulta. Pesuaineet on tosi kovia myrkkyjä, jotka pilaa paitsi ympäristön, myös sakkaa koneen sisuskalut.

  Tiskiaineet yms. siivousmyrkyt minäkin ostan Ole Hyvältä tai Ecoverilta täyttöpulloon, esim. tiskainepulloa en ole ostanut pariin vuoteen, kun aina täytän sitä samaa vanhaa. Suosittelen!

  VastaaPoista
 6. Mulla on Ecoverin tiskiainetta. Ostin sen ennen kuin projekti alkoi, eli yli 6kk sitten, eikä ole kulunut kuin 1/3. On kyllä pitkäkestoista tavaraa!

  Mutta kokeilen kyllä noita pesupähkinöitä, kunhan pääsen käymään jossain ekokaupassa. Postitse en viitsi tilata, tulisi pakkausjätettä liikaa, ja vanhaa pesuainetta nyt on sen verran jäljellä ettei ole kovin kiire. Harmi ettei marketeissa myydä.

  Mutta pidätkö niitä pähkinöitä jossain pussukassa vai annatko olla sellaisenaan koneessa?

  VastaaPoista
 7. Pesupähkinät pistetään pussukassa(tai vaikka vanhassa sukassa) sinne koneeseen tai sitten niistä voi keitellä nestemäistä pesuainetta mikä sopii muuhunki ku pyykkiin

  VastaaPoista