lauantai 28. marraskuuta 2009

Yliannostus muovipusseja

Arvaapa kuinka monta muovi- ja paperipussia tässä kasassa on?

Monta. Hyvin monta. On outoa, miten paljon muovipusseja kertyykään nurkkiin. Mutta toisaalta ei mikään ihme, sillä ostoksilla tulee aina muutama, hedelmäpussit mukaan laskien ei aina sormetkaan riitä laskemaan. Ja kun vuodessa on päiviä 365, niin vuodessa saa kulutettua helposti satoja muovipusseja. Aivan ongelmaksi asti siis.

Mutta nyt on kerrottava etteivät nämä muovipussit tulleet roskaprojektin aikana, vaan siivosin vanhan muovipussivaraston. Otan aina ostoksille repun ja muovikassin mukaan, sekä taskuun vielä parit hedelmäpussit. Onneksi nuo ylimääräiset voi kuitenkin kierrättää, ja tästä kertoo enemmän sivusto muovikassikiertoon.fi

Muovikassit ovat kyllä käteviä, mutta rajansa kaikella. Muovipusseja oli 175.

3 kommenttia:

 1. Oho, jopas on...!

  Hedelmäpussit on sellainen artikkeli, joiden kanssa itse tosissaan jouduin skarppaamaan. Joskus, vaikka olikin vanha hedelmäpussi taskussa, saatoin silti automaatiolla repäistä uuden pussin rullasta.. ja tajuta synnin vasta kassalla! No, niitähän pääsi sitten kertymään, mutta toimittavat nyt sekajäteroskapussien virkaa.

  Kestohedelmäpussia en ole hankkinut, sillä ilmankin pärjää - ainakin, kunnes hedelmäpussivarasto hupenee :)

  VastaaPoista
 2. Toi muovikassien kierrätys on tosi hyvä homma, mutta kierrätyspisteitä pitäisi olla tiuhemmassa. Meillä esimerkiksi on lähin niin kaukana, ettei sinne koskaan tule lähdettyä. Jos piste olisi lähikaupassa, ne pussit kiertäisivätkin.

  VastaaPoista
 3. Loistava tuo muovipussien kierrätysvinkki, kiitos! Vaikka asunkin ulkomailla niin pitää heti vinkata Suomen tyypeille tästä! :) Ja Ruohonjuuresta saa kuulemma ostaa kestokäyttöisiä hedelmä- ja vihannespusseja, sinne olis itsekin tarkoitus mennä kun vielä oon lomilla Suomessa. :)

  VastaaPoista