torstai 9. huhtikuuta 2009

Maalle

Se on pääsiäinen nyt, ja lähdenkin kohta maalle viettämään sitä. Tästä tuleekin mielenkiintoinen reissu, sillä pääsen suunnittelemaan kesän viljelyitä kasvihuoneeseen.

Tuo kasvihuone on todella hieno paikka, sillä se mahdollistaa niin monen kasvin viljelyn. On saatu ruokapöytään omaa maissia, vesimelonia, viinirypäleitä (vihreää että punaista), tomaattia, kurkkua, hunajamelonia ja ehkä tänä vuonna kiiviäkin. Ja tietysti luomuna!

Uusina kokeiluina kokeilen härkäpapua ja maa-artisokkaa. Kidneypapuja pitää hieman tutkia, että minkälaista maata tarvitsee. Tosin nuo taitaa viihtyä ihan ulkonakin.

355vrk jäljellä - 1333g jätettä

2 kommenttia:

 1. Onnea maa-artisokalle! Vaikka siinä paljon onnea tarvitse, helppo kasvihan se on kasvattaa - paljon hankalampaa on säilyttää talvella syötäväksi. Kevääksi saa helpoiten säilymään mullassa.

  Vinkiksi: ei kannata suunnitella siirtävänsä maa-artisokkapenkkiä vuosittain. Aina jää jotain minimukuloita maahan ja ne työntyvät sitten ylös omia aikojaan. Maa-artisokka selviää Suomen oloissa ERITTÄIN hyvin! Itse asiassa paremmin kuin peruna :)

  t. Milja

  VastaaPoista
 2. Ai se selviää niin hyvin. Mukava tietää. :)

  Vanhemmilla on tilava maakellari, että ehkä sen saa siellä säilymään paremmin?

  VastaaPoista