maanantai 20. huhtikuuta 2009

Viikko 3

Kolmas viikko takana. Huolestuttavasti jätemäärä on noussut tasaisesti joka viikolla, ja on tällä viikolla 1223g. Vaikka viikko jäikin päivän vajaaksi matkan vuoksi.Havaintoja viime viikolta:
-Lasi on yhä painavaa, neljän pullon ja purkin osuus jätteistä oli 83%. Mutta kierrätykseenhän nuo menevät.
-Muovia syntyi ennätysmäärä. :(
-Miksi kotimainen kurkku on aina pakattu muovikääreeseen?
-Toinen on luomusipuli. Mistä sitä mahtaisi saada irtotavarana?
-Paperinen perunapussi meni tällä kertaa biojätteiden pussiksi.

344 vrk jäljellä - 2633g jätettä

6 kommenttia:

 1. Pitäis ehkä joskus tiedustella, miksi nuo luomusipulit on niin paksussa muovikääreessä kuin nyt ovat. Vaikka tavallinen verkkosipulipussikin tehdään muovista, jätettä syntyy murto-osa tuohon nykyiseen pussiin nähden.

  Tota kurkkujen muovikäärettä mäkin olen ihmetellyt. Varsinkin, kun muovikääre tuntuu nopeuttavan kurkun pilaantumista. Onneksi torilta saa kääreettömiä kurkkuja :) On tullut huomattua, että kun hakee ruoat torilta ja kauppahallista, jätettä syntyy huomattavasti vähemmän kuin lähimarketeista ostaessa. Kylmätiskissä esim. jauheliha on paksussa muovirasiassa ja -kääreessä, mutta lihatiskistä hakiessa se kääräistään paperikääreeseen.

  VastaaPoista
 2. Niinpä pitäisi tiedustella. Prismassa taisin nähdä luomusipuleita kevyemmässä pussissa, mutta toisaalta siinä oli vain 500g sipulia, kun tässä pirkan pakkauksessa on 800g. Tiedä sitten kumpi lopulta tuottaa enemmän muovia. :o

  Harmi että tässä ei ihan lähistöllä ole toreja eikä kauppahallia, mutta cittarin kalatiskiä kyllä tulee käytettyä. :)

  VastaaPoista
 3. Kaikenlaisia papuja ainakin saa irtona, eli niitä kun alat suosimaan, vähennät ainakin pikkusen muovin osuutta ;)

  Lottis tuossa sanoikin kauppahalleista sen, mitä itsekin olisin sanonut.

  Ja hei, hunajapurkki näyttää sopivalta jatkamaan elämäänsä esim. pähkinäpurkkina! ;)

  VastaaPoista
 4. Itsekin olen harmitellut pakkausjätettä, joka seuraa luomusipulipussin ostamisesta. Ruohonjuuresta saa luomusipulia irtona - olettaen tietenkin, että asustat paikkakunnalla, josta moinen kauppa löytyy. Samaten Punnitse & Säästä -kauppaan voi mennä omine pusseineen, joten sieltä ostetuista riiseistä, pavuista ym. ei jää jätettä kuluttajalle. Tsemppiä projektiin!!

  VastaaPoista
 5. Kampin K-supermarketista oon itse ostanut irtona luomusipulia, mikäli pk-seudulla asut... :) Itse en tosin asu pk-seudulla mutta olen joskus tehnyt siellä ruokaostoksia. Siellä on muutenkin mahtavat luomuvalikoimat, Golden delicious-omenoitakin oli luomuna ja irtona! Jes!

  VastaaPoista
 6. Kas kas löysin valokuvia joita jo kaipasinkin. Lopetin jossain vaiheessa einesten ostamisen aika lailla kokonaan ja se vaikutti ihan uskomattoman paljon tämän talouden roskamääriin.

  VastaaPoista