keskiviikko 17. kesäkuuta 2009

Viikko 12

Pistän tämän viikon hieman etuajassa, koska olen lähdössä juhannuksenviettoon mökille. Mahdollisesti syntyvän pullojätteen lisään tähän sitten juhannuksen jälkeen. :) Viikot 8-11 jäivät pois laskuista, koska olin reissussa. Kirjoitan kyllä vielä joitain roska-asioita tuolta väliltä.


Tällä viikolla tuli roskaennätys, vaikka viikko on vasta puolessa välissä. 1401g(tosin näistä puuttuu biojätteet). Tuolla menolla vuodessa syntyisi 74kg jätettä! Joka tosin olisi vieläkin huoooomattavasti vähemmän kuin keskivertosuomalaisen synnyttämät 500kg.

Syinä jätemäärään ovat kuukauden postit sekä eräs postissa tullut paketti, jossa oli aikamoiset määrät pakkausjätettä. No, oikeastaan tuossa tuli se induktiolevy joskus kauan sitten, ja paketti pyöri nurkissa tähän asti.

Tuosta pakkauspaperista en ole aivan varma. Vissiin menee kartonkikeräykseen?

Mutta seuraavaksi lähden mökille viettämään juhannusta. Onneksi pääsen kyydillä, joka ajaisi muutenkin tuon matkan, joten voi matkustaa hyvällä omallatunnolla. Autoa nimittäin en ole ajanut enää kuukausiin.

Päivä 80 - 6157g jätettä

5 kommenttia:

 1. Miksi vaivautua? Sunkaltaiset tyypit yleensä on jotain ekohörhöjä, jotka siis äänestää vihreitä tai kommareita, joiden ideologian ykköspointti on täyttää Eurooppa ja Suomi mamuilla, jotka siis tänne päästyään kuluttamisen lisäksi alkavat lisääntyä kuin rotat, veronmaksajien piikkiin kuinkas muutenkaan. Itsehän nämä ei juuri veroja maksele tai eivät vois vähempää piitata mistään ekohommista. Nämä myös hengittävät happea ja vievät elintilaa.Samat maailmanparantajat myös vaativat kehitysavut jatkamista ja jopa lisäämistä, minkä ainoa vaikutus on väestöräjähdyksen aikaansaaminen kohdemaissaan. Nämä neekerit ynnä muut myös aavikoittavat omat maansa ja tappavat kaiken elollisen sukupuuttoon ihan itse, ei se ole millään lailla länsimaisen ihmisen vika, jonka niskoille kaikki kaadetaan ilmastonmuutosta myöden. Suomihan nyt pystyy ihan hyvin elättään sen 5 miljoonaa ihmistä täysin kestävällä pohjalla toisin kuin monet muut maat. Suomalaisilla olisi siis oikeus lisätä kulutusta eikä se kenellekkään kuulu.

  Vaadi kehitysmaiden ja muiden ylikansoitettujen alueiden väestön vähentämistä, niin touhuissasi on jotain järkeä. Tosin nythän kun tulee pian Peak Oil, niin miljardit delaavat kumminkin joten who cares. Eiköhän toi jo parin vuoden päästä ole ajankohtaista.

  VastaaPoista
 2. Nyt kyllä oletat asioita ja aika rankasti. Tarkoituksenani ei ole vaatia keneltäkään roskattomuutta, vaan jokainen tehkööt omat valintasa. Käsittelen blogissa lähinnä omia kokemuksia ilman roskista elämisestä ja annan vinkkejä aiheesta.

  Enkä oikein ymmärrä miten maahanmuuttopolitiikka liittyy mun roskattomuuteen. Ja vielä vähemmän kommunismiin. Tietysti vihreällä puolueella on avoimempi suhtautuminen asiaan, mutta se nyt ei liity mitenkään tähän.

  Niin ja miksi sitä kotimaatakaan kannattaisi roskata.

  VastaaPoista
 3. Anonyymi, surullista että ajattelet noin.
  Toivon sinun itsesi vuoksi ja kaikkien neekereiden, mamujen ynnämuiden, jotka kumma kyllä "hengittävät ja vievät elintilaa", vai miten se oli, että opit katsomaan asioita myös toisesta näkökulmasta ja et koe enää tarvetta hakea oikeutusta omalle kulutuksellesi/elintavoillesi/suomalaisuudellesi syyllistämällä muita kansoja tai "ekohörhöjä" jotka loppujen lopuksi pyrkivät yhteiseen hyvään ja siihen, että toivoa olisi tulevaisuudessakin.
  Mutta ihmevuodatusta, kun nythän on kyse roskista..

  VastaaPoista
 4. Se ei varmaan toisilta (ekalta anonyymiltä) ole pois jos joku koitaa vähentää omia roskiaan.

  VastaaPoista
 5. Olipa kyllä kumma aiheeseen liittymätön kommentti ekalta anonyymiltä. Ei ketään ole pakotettu roskiksettomuuteen tai ekologisuuteen ylipäätään. Ja juuri tuo asenne, "meillä" on oikeus kuluttaa. Noh, suomalaisilla on ensinnäkin iso ekologinen jalanjälki, lieneekö yksi maailman suurimpia. On hieman typerää ajatella etteikö jokaisen kulutus (oli länsimainen tai ei) vaikuttaisi. Rahalla tällä ei ole mitään tekemistä, vaan LUONNONRESURSSEILLA. Ei suomalaisilla ole mitään omia resursseja missään jemmassa vaan samoja maapallon resursseja mekin kulutamme. Aina pitää olla uusi kännykkä, uusi tietokone - tämä tuotanto mm. tuhoaa maapalloa. Jossakin köyhässä maassa (olkoonkin että väki kasvaa) ei ole varaa tällaisiin ylellisyystuotteisiin ja monessa paikkaaa se ekologinen jalanjälki onkin jotain hieman muuta kuin Suomessa. Ei nämä ole mitään yksiselitteisiä asioita ja ekan anomyymin kommentista huomaa ettei hän ole paljoakaan asiaan perehtynyt. Oma napa vain tärkein ja juuri se tuhoaa tämän maapallon. Rahalla ei saa lisää luonnonresursseja. Anonyymillä ei luultavasti ole lapsia, kyllä jos lapsia "tekee" edes sen yhden pilkku jotain (suomal. keskiarvo) tähän maailmaan niin voisi pitää vähän huolta siitäkin että heillä on hyvä maailma missä asua. Tai jos ei omia lapsia olekaan niin ajattelee vaikka muiden suomalaisten jälkikasvua.

  VastaaPoista