maanantai 15. kesäkuuta 2009

Viikko 7

Tässä vielä viikon seitsemän tulokset:


Jätettä syntyi melko reippaasti, mutta paino ei ole kuitenkaan kaikki kaikessa. Mietin parasta pakkaustapaa oluelle, ja ainakin pullopoliisin mukaan alumiinitölkkejä kannattaa välttää, vaikka ovatkin kevyitä. Lasi- ja muovipullojen ympäristövaikutuksista en ole vieläkään ihan varma, sillä sivusto näyttäisi suosivan nimenomaan uudelleentäytettäviä lasipulloja. Ovatko sitten erikoisolutpullot uudelleentäytettäviä vai ei? Kotimaisia luomuoluita ei edes ole markkinoilla. Hmm.

(Luvut viikon 7 lopussa: Päivä 49 - 4756g jätettä)

5 kommenttia:

 1. oletko laskenut sitä vesimäärää, mikä menee kun puhdistat pakkaukset käytön jälkeen? se olisi mielenkiintoista tietoa, kun ajattelee, mikä hyötysuhde on tuossa kaiken mahdollisen kierrättämisessä. esimerkiksi jogurttipurkin huuhtomiseen menee jumalattomasti vettä. siksi olen toistaiseksi laittanut sen sekajätteeseen. onneksi purkkeja kertyy vain keskimäärin yksi kuussa.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi: Olen kyllä miettinyt asiaa, ja pyrin käyttämään mahdollisimman vähän vettä siihen. Aika hyvin saa puhdistettua kun antaa jogurtin ensin valua 15-30min, jonka jälkeen pistää pari kertaa vettä, pitää korkista kiinni ja ravistaa kunnolla. Reilulla litralla uskoisin selviäväni. Mittaanpa ensi kerralla!

  En sitten tiedä mikä on fiksuinta, mutta jogurttiakaan en voi niihin jättää vuodeksi. :)

  VastaaPoista
 3. Moi! Jugurttipurkki kannattaa huuhtoa ensin mehulla, muutama desi mehua purkkiin, roima ravistus ja kappas: kelpo pirtelö. Sama homma uusiksi ja tuloksena on hiukan laihempi pirtelö sekä huomattavan puhdas tyhjä purkki, jonka voi kertaalleen huuhdella vielä vaikka tiskivedellä siinä vaiheessa kun muut tiskit on tiskattu.

  VastaaPoista
 4. Vanhoihin kommentteihin jatkoa:
  Eikös se jogurtti ole parasta pois syötynä?

  Purkin ollessa lähes tyhjä avaa yläpään kokonaan, leikkaa saksilla (tai veitsellä) hieman pinnan yläpuolelta purkin poikki ja vielä yläosan sitten leikkaa tasaisesti avautuvaksi. Yläosan seinämät voi näin nuolla puhtaaksi jäätelöpaketin tapaan ja pohjalta voi lusikoida viimeisen annoksen sitä ostamaansa jogurttia.

  (Pohjaa voi sitten tapauksesta riippuen siistiä: avata tarvittaessa lisää, nuolla, huuhtoa, tai eihän se huuhtominenkaan välttämättä kaikkea poista, että tarkkaan syötynä jos menisi kartongin kierrätyksessä (johon muuten käy aiemmin mainitut jauhopussit ja munakennotkin), tai sitten energiajätteenä ainakin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Miksi en ole tajunnut jotain niinkin yksinkertaista kun paketin leikkaamisen auki ja kaapimisen/nuolemisen puhtaaksi. :)

   Kiitokset!

   Poista