torstai 29. lokakuuta 2009

Tukholma

Pari matkakuvaa alkuviikon reissusta. Hieno kaupunki, jossa ympäristöasiat ovat selvästi enemmän esillä kuin Suomessa. Mm. kadunvarsimainokset, tietullit, joukkoliikenteen laajuus.. Erityisesti se, että keskustassa monet alueet ovat ensisijaisesti ihmisille, ei autoille.


2 kommenttia:

 1. Onnistuit ilmeisesti välttämään reissullasi Tukholman ärhäkät autoilijat ;) En tiedä, mistä johtui, mutta edellisellä reissullani siellä autot tööttäilivät jatkuvasti toisillen ja yrittivät ajaa päin punaisia. Kuskit eivät vaikuttaneet kovinkaan leppoisilta. Käsittääkseni ihan tutkimustenkin mukaan täällä Turussa on huono autoilukulttuuri, mutta se mitä näin Tukholmassa oli vielä astetta hirveämpää. Ei Turussa sentään koko ajan joudu pelkäämään autoja.

  Ympäristöasioihin ei paljoa tullut kiinnitettyä reissulla huomiota. Tukholmassa jätteet käsitellään hyvin samalla tavoin kuin Turussa, joten meni aika luonnostaan tavarat oikeisiin roskiksiin :) Joukkoliikenne Tukholmassa on kyllä osoittautunut erittäin hyväksi. Metroverkko on mainio ja bussit vaikuttivat myös hyviltä. Tosin oon kyllä tukholmalaisilta saanut kuulla myös valituksia busseista. Mulle vaan jäi vähän sellainen mielikuva, että bussit ei oikeastaan ongelmille mitään voi, vaan kyse on enemmän muun liikenteen ongelmista, jotka heijastuvat linja-autoliikenteeseen. Mutta turistina Tukholma vaikuttaa kyllä aika mainiolta kaupungilta. Täytyy toivoa, että pääsisin vaikka ensi kesänä siellä taas piipahtamaan :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä taisin välttää. Kummallista, sillä minusta autoilijat taas antavat esim. jalankulkijoille tietä niin paljon useammin kuin Suomessa! Ja siis tulee käytyä tuolla 2-4 kertaa vuodessa.

  Mutta nyt kun tarkemmin miettii.. Onhan siellä ihan keskustassa välillä hektisempää, mutta toisaalta jalankulkijatkin kävelevät päin punaisia ja hidastavat autoja. Ehkä sitten lisää ärsytystä molemminpuolin. :)

  Busseilla taitaa olla ongelmia vähän kaupungissa kuin kaupungissa, enkä oikein edes pidä niistä. Täällä pk-seudullakin ovat jättäneet niin monta kertaa tulematta. Pistää arvostamaan Tukholman laajaa raideverkkoa.

  VastaaPoista