tiistai 3. marraskuuta 2009

Isänpäivän lahjavinkki

Isänpäivä tulee ja se näkyy mainoksissa. Osta parranajokone, isäsi on sen arvoinen! Osta sitä ja tätä. Osta osta osta. Mielummin jättäisin ostokset täysin väliin. Ja sitäpaitsi jos isä tarvitsisi parranajakonetta, niin eiköhän hänellä se jo olisi.

Mutta toisaalta lahjoja on kiva antaa välillä, sillä onhan se toisen muistamista. Kannattaakin ostaa jotain oikeasti tarpeellista/hyödyllistä, joka ei jää nurkkiin pölyttymään ja lennä roskiin vuoden parin päästä. Eikä sen lahjan tarvitse olla suuri, vaan ajatus on se tärkein, ja itsetehty lahja on vähintään yhtä hyvä.

Mutta mitä sitten isä voisi tarvita oikeasti? Ajankohtainen lahja voisi olla esimerkiksi D-vitamiini, josta on puhuttu paljon monissa blogeissa. Suomalaiset eivät yksinkertaisesti pysty saamaan sitä talvella riittävästi, vaikka se on erittäin tärkeä hormoni yleisterveydelle. Auttaa jopa influenssan torjumisessa! Vahvempaa, 20-25µg, saa luontaiskaupoista ja apteekeista.

Tästä voisikin jo sanoa: koska isäsi on sen arvoinen!

6 kommenttia:

 1. Tuo mainitsemasi ostotuputus on tosiaan jokseenkin raivostuttavaa! Ennen en kiinnittänyt siihen huomiota, mutta saatuani etäisyyttä koko ostohysteriailmiöön sen huomaa niin selkeästi.

  Olenkin tässä jo pikkuhiljaa ruvennut miettimään, miten tulevan joulun lahjapolitiikka hoituu. Haluaisin nimittäin joko tehdä lahjat itse, hankkia jotakin oikeasti kestävää ja käytännöllistä tai antaa ns. kulttuurilahjan, kuten esim. leffalippuja tmv.

  Projektisi ottaisi muuten pahasti takapakkia, jos kaikki blogin lukijat intoutuisivat lähettämään sinulle tupla- ja triplapakkauksiin paketoituja turhakejoululahjoja ;)

  VastaaPoista
 2. Niinpä.. Mutta onneksi siitä pääsee aika hyvin eroon kun kieltää mainosten tulon. :)

  Mä onneksi olen jo hankkinut yhden lahjan, eikä kovin montaa edes tarvitse hommata. Mutta vähän mietin miten paketoisin ne. :o En nimittäin halua ostaa lahjapaperia. Ehkä yksi vaihtoehto olisi ottaa joku siistimpi(merkkiliikkeen) muovipussi ja antaa lahja siinä.

  Hah joo, älä edes mainitse. :D

  VastaaPoista
 3. Ajattelin ostaa lasolia, mites se toimii?

  Onnenpyörä pyörähtää!

  -Hymynakki

  VastaaPoista
 4. http://tango.naurunappula.com/nn/0/302/991/s_281559.png

  :)

  VastaaPoista
 5. Paketoinnista: riippuu tietty lahjan koosta, mutta itse leikkasin just kirjekuoria jostain k-kaupan reseptilehdestä, joka oli tullut postin mukana. Tuli vielä melkosen nättejä. Lehtarit kuitenki on täynnä puhtaita lehtiä ja jossain sisustus- tai musiikkilehdessäki vois olla sopivia kuvia paketointipaperiksi ;)

  VastaaPoista
 6. Hmm, mielenkiintoinen pointti! Tänä vuonna kyllä pyydän että ainakin osa lahjoista paketoitaisiin sanomalehtipaperiin tai pidettäisiin muovipussissa. En haluaisi hirveästi lahjapaperia projektiini, kun ei ole paperinkeräyskamaa.

  VastaaPoista