perjantai 4. syyskuuta 2009

Mitä tapahtuu kananpojille?

Oletko koskaan miettinyt mitä kananpojille tapahtuu? Niitähän ei munintakanaloissa tarvita. No, enpä ollut itsekään ennen ajatellut asiaa, mutta seuraava video kyllä pistää hiukan miettimään. Video puhukoon puolestaan:Kone murskaa elävältä 150 000 kananpoikaa vuorokaudessa. Aivan järkyttäviä lukuja! Homma on niin teollista kuin vain voi olla, eikä näille eläimille anneta minkäänlaista arvoa. Toimintatapa on täysin sallittu myös EU:ssa.

Tiedä sitten millaiset olot luomu-munintakanaloissa on, mutta toivottavasti paremmat.

Linkki Taloussanomien uutiseen

6 kommenttia:

 1. Ja sama kohtalo kanoille kun ,muninta vähentyy: http://fifi.voima.fi/uutinen/Ylim%C3%A4%C3%A4r%C3%A4iset-el%C3%A4imet-joutuvat-silppuriin-Suomessakin/132. Munijakanat teurastetaan noin puolentoistavuoden ikäisinä, heti kun muninta vähentyy. Usein kait kaasutetaan hiilidioksidikontissa.

  VastaaPoista
 2. Niin, ja kun sitten noita kananpoikia pidetään elossa turhaan -> Se vie tilaa, aikaa, rahaa, vaivaa jne. Eli sama se on, mihin ne joutuu, parempihan tuo kuolema niille on kuin se, että joutuisivat elämään ikänsä pienessä häkissä.

  No, itse nautin munat ja kanat vielä samaan malliin kuin ennenkin. Ei häiritse mun yöunia vaikka muutama tipu henkensä heittääkin.

  VastaaPoista
 3. Tiedän, että jos noille kananpojille ei ole muuta käyttöä, niin pakkohan ne on tappaa. Ja on mahdollista, että murskain on parhaita tapoja siihen.

  Mutta tuossa videossahan oli paljon muuta. Ei mikään oikeuta rääkkäämään eläimiä, vaikka kuolisivatkin pian. Vaikka onkin lyhyt elämä niin voisi niitä silti arvostaa.

  VastaaPoista
 4. Heippa, tämäkin lukija viimein kommentoi :)

  Blogosi ansiosta pisti Hesarin uutinen silmään:
  http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Siipikarjaliitto+Suomessa+ei+k%C3%A4ytet%C3%A4+kananpoikien+murskaimia/1135249166313

  Uutisessa Siipikarjaliiton toiminnanjohtaja kertoo, että Suomessa ei murskaimia käytetä, vaan kananpojat kaasutetaan. Vähän myöhemmin eläinten hyvinvointikeskuksen vt.johtaja toteaa, että kaasun havaitsemisen ja taintumisen välinen aika ei ole kananpojalle todennäköisesti ”kovin mukava”, vaan kyse on kompromissista. Kannattaa lukea myös mielenkiintoiset kommentit.

  VastaaPoista
 5. Niin juu ja samoilla menetelmillä tapetaan luomukanaloissakin tiput ja kanat. Toisaalta leipominen ja ruuanlaitto onnistuu vallan mainiosti ilmankin kananmunia :P

  VastaaPoista
 6. Liekö "poika" kananpojassa hämännyt? Tiput ovat kaikki kananpoikia sukupuolesta riippumatta ja eikös naaraita juurikin tarvita munimaan ja vain koiraat murskata?

  VastaaPoista