maanantai 4. toukokuuta 2009

Viikko 5

Noniin, vappu on ohi ja pääsen taas keskittymään näihin asioihin.


Viikko viisi ei mennyt ihan edellisten mukaisesti. Puolet viikosta meillä oli vieraita, jotka tekivät ruoat, enkä kerännyt niistä syntyneitä jätteitä. Omani keräsin kuitenkin. Minkäänlaista vappuroskaa ei syntynyt, josta olen hyvin tyytyväinen!

Hiusleikkuria ostaessa yritin kiinnittää huomiota pakkaukseen, mutta olisi pitänyt ehkä pitänyt kiertää muitakin kauppoja. Valtava muovikotelo pienen laitteen vuoksi. Useimmat elektroniikkalaitteet saa kuitenkin pahvikotelossakin. Jos jotain hyvää pitää etsiä, niin otin kuitenkin ilman turhia lisähärpäkkeitä ja akuttoman mallin.

Vielä kun keksisin keinon päästä eroon S-kortin kuukausilehdestä eroamatta kortista. :o

Päivä 36 - 3775g jätettä

9 kommenttia:

 1. Itsellenikään ei kertynyt lainkaan vappuroskaa, ja se olikin vapulle asettamani ekotavoite. Oli muuten melkoisen murheellista katsoa sitä paperiroskan määrää, joka puistoissa pyöri jo ennen vappupiknikkejä, saati sitten niiden jälkeen. No, enpähän itse osallistunut moisiin kriminaalitekoihin ;)

  Tuota samaa S-ryhmäongelmaa olen itsekin pohtinut. Kuukausilehti taitaa tosiaan olla välttämätön?! Henk. koht sitä ei tule edes luettua, joten melkoinen turhake se kyllä on.

  Hieman postauksen aiheen vierestä sellainen kommentti, että vitsi miten paljon vähemmän roskaa tulee, kun ruokavalio on siirtynyt luonnollisempaan suuntaan. Biojätettä tulee siis toki, mutta muovin yms. määrä on vähentnyt todella radikaalisti - mahtavaa! :)

  VastaaPoista
 2. Hehee, just viime viikolla pistin s-ryhmään asiakaspalveluun meiliä että lopettaa sen kk-lehden, vaikka sitten samalla luopuisin kortistani. Vastasivat, että lopettaa lehden, eikä kortista tarvi luopua:) Jollain muullakin näköjään mennyt hermo niihin posteihin...

  VastaaPoista
 3. Loistava kuulla! Pitääkin pistää heti sähköpostia. :)

  VastaaPoista
 4. Hiusleikkureista, sakset lienevät täysin mystinen väline? :D Ja partahöylä.

  VastaaPoista
 5. aivan huikea blogi, ja idea. nostan hattua ja saan ehkä itsekin tsempattua tästä inspiroituneena. tällä hetkellä oma projekti on lähinnä vuosi ilman uusia asioita; ostolakko jossa sallitaan vain ne asiat mitä tietää vielä puolen vuoden päästäkin tarvitsevansa, henkeen alusvaatteet. ja kun vanhat vaatteet hajoaa päälle, kirpparilta ei löydy uusia oikeanlaisia ja omat taidot ei riitä, sitten luomua ja reilua kauppaa. ja tämä kaikki yrittäen näyttää mahdollisimman vähän hipiltä :D

  mitä roskiin tulee, meillä on onneksi jätteenpolttolaitos, joka helpottaa omaa murjotusta kivasti, mutta muuten kotona varmasti pärjäisi vähemmälläkin roskamäärällä.

  mie kimpaannuin pahvimukiongelmaan ja päädyin roudaamaan koulussa kevyttä, vanhaa emalimukia. oikeastaan turhauduin myös siihen, että eivät tarjonneet valinnanvarana kuin pahanmakuisia riistoteelajeja, joten aloin myös kantamaan mukanani haudutettua luomuteetä kirpparilta ostetussa terästermarissa, joten hifistelyksi meni taas tämäkin :D

  VastaaPoista
 6. minä asun pohjoisessa ja meillä on aika vähän mitään luomukauppoja tai edes luomutuotteita. ehkä kysyntää ei sitten ole tarpeeksi..

  olenkin miettinyt, kun ihan tavallisessa kaupassa asioin hevi-tiskillä, että miten saisi pakattua noita irtovihanneksia ja hedelmiä viksusti. onko kukaan kantanut mukana kassia ja lätkinyt kaikki hintalaput siihen kassin kylkeen? jos olisi esim. kangaskassi niin saisi helposti kotona irtikin ne laput seuraavaa kertaa varten.

  nimim. kunpa olisi joskus vielä eko

  VastaaPoista
 7. Anonyymi, mä olen monesti poiminut hedelmät ja vihannekset tavalliseen verkkokassiin, jonka kylkeen olen lätkaissyt hintalaput. Verkkokassin etu on, että kassa näkee helposti, mitä kaikkea kassini pitää oikein sisällään. Kannattaa vaan jättää niiden hintalappujen väliin kunnon välit, ettei viivakoodilukija lue samaa lappua moneen kertaan :)

  VastaaPoista
 8. Foxglove: Nostan hattua sullekin! Mä olen yrittänyt ostolakkoa oikeastaan jatkuvasti, mutta ei ole itsekuri riittänyt siihen. :(

  Anonyymi&Lottis: Olen käyttänyt ihan kaupan hedelmäpusseja, mutta monen monta kertaa. Uuden hintalapun voi aina leimata edellisen päälle. Lidlissä muuten punnitsevat kassalla eikä hintalappua tule lainkaan, mutta huonon luomutarjonnan vuoksi siellä ei tule juuri käytyä. Toisaalta mullakin jää moni luomu ostamatta hinnan vuoksi, opiskelija kun olen (vielä kuukauden verran).
  Mutta hieno idea tuo verkkokassi!

  VastaaPoista
 9. S-postia S-pankille = lopettavat lehden toimituksen.

  VastaaPoista