sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Heippa kalat

Sarjassamme pieniä ekotekoja: Lopetin akvaarioharrastuksen.


Mutta en minä sitä sen vuoksi lopettanut. Vaan näin kolmen vuoden jälkeen ei enää ollut sellaista intoa, vaikka ei siitä haittaakaan ollut. Mutta oli sillä tietysti ympäristörasitteensakin. Akvaarion suodatus ja valaistus kulutti vuodessa noin 250kWh sähköä ja ~800l vettä. Vertailuksi jääkaappipakastin vie noin 450kWh, pyykinpesu 50kWh vuodessa.

Akvaarion lopettamisessa oli myös yksi mukava puoli, nimittäin kalojen ja kasvien lahjoittaminen. Laitoin ilmoitukset Aquawebin foorumille, josta kalat löysivät pian uuden kodin. Ja vieläpä hyvän ja ison kodin uusilla kavereilla! Kasvit puolestaan jaoin kolmeen osaan ja annoin kolmelle ensimmäiselle hakijalle. Päivän hyvät työt tehty. :)

5 kommenttia:

 1. On upeaa, että uskallat ottaa lemmikkien energian- ja sähkönkulutuksen julki. Ihan liian monissa kodeissa on moisia energiasyöppöjä.

  VastaaPoista
 2. Heh, oma hamsterini onkin ihka oikea ekojyrsijä ja syö samoja luomupähkinöitä, -siemeniä ja -puurohiutaleita kuin omistajansakin ;)

  Meilläkin oli joskus kotona akvaario, ja aika iso sellainen, mutta enpä ole näin jälkeenpäin edes tullut ajatelleeksi, että kamalastihan se kuluttaa. Ja entäs ne megalomaaniset uima-altaat, joita ihmisten takapihoilla näkee.. aiai!

  Tuli muuten yhtenä päivänä mieleen, että vitsi, ihan mielentöntä: olet kohta ollut VUODEN ilman roskista!! =)

  VastaaPoista
 3. Olet hieno esimerkki meille muille! Olen vähintään vuoden pyöritellyt päässäni akvaariosta luopumista, mutta toistaiseksi pidän altaan katselusta niin paljon, etten ole vielä kyennyt luopumaan siitä. Ehkä jonain päivänä ;)

  VastaaPoista
 4. Daniela: Heh, sun hamsterilla ei sitten kovin isoa jalanjälkeä ole. :)

  Joo ja mulla oli vielä melko pieni akvaario. Joku 3-5x isompi vie sitten jo aika hurjat määrät energiaa. Etenkin jos tarvitsee lämmitystä.

  VastaaPoista