maanantai 7. toukokuuta 2012

Kiinaan

Nyt tulee paha anti-ekoteko.. Lähden kahdeksi viikoksi lomareissulle Hong Kongiin ja etelä-Kiinaan Guangdongin provinssiin. Lentäen. Jep, Eko-Jonillakin on paheensa.

Matkailu on kuitenkin avartavaa, ja tähän olen osittain koukussa. Toisaalta joskus reissussa huomaa kuinka pieni koko Suomi on, saati itse ihmisenä, että vain miettii kannattaako itse yrittää mitään maapallon hyväksi. Mutta aina positiivisuus voittaa, ja tottahan toki kannattaa. :) Isot asiat syntyvät yksittäisistä teoista, ja tähän on historiassakin kaikki perustunut.

Mutta ei mitään niin pahaa etteikö jotain hyvääkin. Kiinassa on nykyään moderni junaverkko, ellei jopa maailman parhaimpia. Matkustaminen onnistuu junalla isojen kaupunkien välillä hetkessä, ja moderneissa kaupungeissa on kattavat metroverkot. Eli busseihin ja takseihin ei usein tarvitse turvautua.

Lisäksi niin hullulta kuin se kuulostaakin, Hong Kong on loistava luontoystävän matkakohde. Noin 70% pinta-alasta on koskematonta, joten patikontireittejä ja luontokohteita löytyy valtavasti. Asuntommekin on maaseudulla, ja vesipuhvelit pörräävät pihalla. :)

Nyt bussiin ja lentokentälle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti