maanantai 7. toukokuuta 2012

Törkymeri

Huomasin vähän aikaa sitten että minulle on syntynyt kiva perinne, nimittäin erään rannan siivoaminen mökkimme lähistöllä. Olisikohan ollut kolmas tai neljäs kevät, kun kiersimme noin parisataa metriä rantaviivaa, ja keräsimme kaikki roskat. Tällä kertaa vain kuvasin löytömme. Ja olipa mukana pieni yllätyskin!


Mutta olihan sitä roskaa taas kertynyt. Paikka on pieni poukama sisäsaaristossa, joten maalaisjärjen mukaan sinne kertynyt roska on tullut kaikki tästä maasta. Hyihyi mökkiläiset.

Itse siivoaminen on kuitenkin kivaa, kun tietää tekevänsä jotain yhteisen hyvän vuoksi. Luin myös lehdestä, että mm. Turussa ja Helsingissä tilastoidaan muutaman rannan roskakertymiä ja rantoja siivotaan alakoululaisten voimin. Opettavaista puuhaa, mutta toivottavasti tätä harrastaa useampikin ja omasta tahdosta. Ja muuallakin kuin vain omassa rannassa.

Mutta nyt takaisin siivoamaamme rantaan. Jos katsoit kuvaa, huomasit ehkä yllätyksen siinä. Jotta saisimme kerättyä kaikki roskat, kiipesin korkealle kivilouhokselle tähystämään viimeisetkin jätteet. Kaislikossa näkyi jotain, nimittäin vanha muovipullo. Ajattelin että voisiko se olla, vihdoinkin kaikkien vuosien jälkeen... Opastin veljeni paikalle ja kyllä, sehän oli pullopostia! Ensimmäistä kertaa elämässäni löysin pullopostia!Vaikka pullopostikaan ei ole ehkä ympäristön kannalta paras ajatus, piristi se kummasti päivää. Harmiksi en ottanut kuvaa kirjeestä, mutta tulen lisäämään sen jälkikäteen. Kirje oli hauska, lasten piirros uppoavasta purjeveneestä parilla ukkelilla. "Apuva apuva, veneessämme on reikä!"


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti