tiistai 13. lokakuuta 2009

Leikkeleiden pakkausuudistus

Leikkeleet. Ei ehkä maailman ympäristöystävällisin aihe, mutta hienoa nähdä kehitystä tälläkin saralla. Nimittäin HK on suorittanut leikkelepakkausten uudistuksen, jonka tavoitteena on vähentää kulutetun muovin määrää. Googlettamalla löytyikin HK:n tietosivu aiheesta. Tämän projektin ansiosta muovin kulutus pitäisi laskea 115 000 kilolla vuodessa, joka tekee noin 30 rekallista! Hurjia lukuja.


Onkin hienoa, että yritykset näkevät mahdollisuuksia pakkausjätteen vähentämisessä, sillä niin saadaan suuria muutoksia aikaiseksi ja nopeasti. Tietysti muutokset ja aatteet lähtevät usein kuluttajista, ja toivonkin, että kyseinen uudistus on lähtenyt kuluttajien palautteista.

Mikä sitten kuitenkaan mahtaa olla perimmäisenä syynä? Se ei käy ilmoituksessa ilmi, mutta ainakin vähentynyt muovinkäyttö ja tehostuneet kuljetukset ovat suoraa rahallista säästöä yritykselle. Samalla pystytään luomaan imagoa vastuuntuntoisesta yrityksestä ja saamaan kilpailuetua.

Oli syy mikä oli, ympäristö kiittää. Toivottavasti trendi jatkuu!

4 kommenttia:

 1. Ottaen huomioon että pakkaus ja kuljetus ovat aivan pieni murto-osa siitä ympäristötaakasta, jota lihantuotanto aiheuttaa, on aika naurettava muutos. Onhan se tietty parempi että kulutetaan muovia vähemmän, mutta ei se kyseisen tuotteen aiheuttamaa ympäristötaakkaa vähennä. Kyseessä on pelkkä viherpesuyritys ja imagon luominen.

  VastaaPoista
 2. No niinhän tuo on, mutta olen silti iloinen, että pakkausjätteen vähentäminen nähdään jo tärkeänä asiana.

  Tosin oli projektin ensimmäinen leikkelepaketti ja mahdollisesti viimeinen. :)

  VastaaPoista
 3. 30 ajoneuvoyhdistelmällistä on vähän enemmän kuin 115tkg.

  vaikka kyse olisi kuorma-autosta olisi silti 30 ajoneuvolla painot n. 500tkg

  VastaaPoista
 4. Lisko: Kyseessä on yritys joka valmistaa lihajalosteita. Mitä sen olisi pitänyt tehdä? Kun ihmiset ostavat tehotuotettuja leikkeleitä määrän X teki HK niitä tai ei, niin tässä vaiheessa ympäristön näkökulmasta on lähinnä kaksi vaihtoehtoa: 1. saada ihmiset syömään vähemmän leikkeleitä (tämä asia ei tietty voi kuulua HK:n vastuulle), tai 2. saada ympäristöhaittoja vähennettyä sieltä missä se on mahdollista.

  115 000 kiloa on tottakai hyvin pieni määrä vuodessa, ja se mahtuu muutamaan kuorma-autoon, en tiedä kuka tuo 30 rekallista on keksinyt...? Mutta on se kuitenkin esimerkkinä että yritykset pystyvät vuositasolla pienentämään muovijätteen määrää useilla tonneilla panostamalla vain vähän tuotekehitykseen.

  VastaaPoista