sunnuntai 20. joulukuuta 2009

Joululahjoja

Joulu tulee. Lahjat pitäisi olla ostettu, ruoat tehty jne. No, ehkei ihan vielä, onhan tässä neljä päivää jäljellä. Itse asiassa en ole ensimmäistäkään lahjaa vielä ostanut, mutta onneksi sentään on mielessä jo jotain.

Vaikka eihän joulussa ostamisesta pitäisi olla kyse, niin silti tuntuisi melko rujolta olla ostamatta mitään. Ja onhan se aina kivaa antaa jotain. Mutta mitä sitten ekoilija ostaa lahjaksi? No, sitä en tarkasti voi tässä tässä vielä kertoa, mutta ei se määrä, vaan laatu. Ja tärkeintä on ettei homma ole väkisin ostamista. Jos tuntien pähkäilyn jälkeen ei tule mitään mieleen, niin ehkei sitten kannata ostaa mitään. Mutta tähän tyyliin omat lahjahankinnat menevät:

-Alko (Luomuviinit, erikoisoluet, glögit)
-Laadukkaat ruoka-ainekset (Öljyt ja herkut)
-Energiansäästölamput, ledit (Viime vuosien vakiolahja)

Tietysti lahjoissa on vain mielikuvitus rajana. Palvelut, leffaliput, lahjakortit, itsetehdyt esineet jne ovat kaikki mitä parhaimpia lahjoja!

3 kommenttia:

 1. Laatu on tärkeä seikka, mutta toki myös se, että lahja menee tarpeeseen. En ainakaan itse haluaisi ostaa (enkä ehkä saadakaan) lahjaa, joka on "ihan kiva" ja päätyy (puoli)käyttämättömänä jonnekin pölyyntymään.

  Olen itse tänä vuonna suosinut osittain kierrätettyä ja vintagemeininkiä sekä salakavalan tarkasti ;) udellut, mitä minun kannattaa lahjaksi antaa.

  Lahjan ekous on siis mielestäni myös siitä kiinni, ettei tavara ole turhaa!

  VastaaPoista
 2. Joo, ehdottomasti! Siksi ostankin kulutustavaraa, jota lahjansaaja käyttää. :)

  VastaaPoista
 3. Ainiin, tässä hyvä linkki joululahjoihin liittyen!

  http://www.ytv.fi/joulu/

  VastaaPoista