maanantai 21. joulukuuta 2009

Lahjapaperia ei voi kierrättää

..Joten sitä en käytä. Yksinkertaista, eikä yhtään niin vaikeaa kuin voisi luulla. Mutta miksi lahjapaperia ei voi kierrättää? Koska lahjapaperi on voimakkaasti päällystettyä ja sisältää paljon painovärejä, teippejä sekä tarroja. Mutta tietysti sitä voi uudelleen käyttää, joten sikäli termi kierrätys on väärä. Mutta enivei.

Harmi että tämä on kuitenkin varmaan viimeinen asia mikä ihmisillä tulee mieleen, ja voinkin jo kuvitella kuinka täynnä taloyhtiömme jäteastiat tulevat olemaan joulun jälkeen. YTV onkin varautunut tähän lähettämällä jäteautot jo aamuneljältä liikkeelle. Jeejee.

Mutta mihin sitten kääriä lahjat? Mahdollisuuksia on lukuisia, mm. kenkälaatikot ja sanomalehti, mutta itse käytän viime vuosilta kertyneitä lahjapusseja. Yhtään uutta en ole ostanut:


Toinen ehkäpä vielä hienompi idea löytyy tästä linkistä:
Green Fashion Freak - Ekopaketointia

5 kommenttia:

 1. Minusta lahjat voi kääriä joko sanomalehteen (jos sitä huusholliin tilaa) tai lahjaan, jos ja kun se lahja on huivi tai jokin muu kangas: furoshiki.

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Minä olen keräillyt vuoden mittaan satunnaisia kääreitä ja paperipusseja ja osan lahjoista sain paketoitua niihin, kuva minun blogissa täällä http://yksinkertaistaen.blogspot.com/2009/12/hyvaa-joulua-ja-lampimia-jalkoja.html

  VastaaPoista
 3. No meillä kiertää samat vanhat lahjapaperit vuodesta toiseen. Olen tainnut saada nyt kolmena vuotena lahjani samassa lahjaboksissa :D

  VastaaPoista
 4. Onneksi Tiimarista saa kierrätetystä paperista tehtyä lahjapaperia, niin on vähän parempi omatunto. Ja meidän taloyhtiössä on Energiajae-laatikko, johon lahjapaperit voi laittaa. Silti käärin usean paketin aikakauslehtien kanteen tai sanomalehteen.

  VastaaPoista
 5. Ite teen usein niin että ostan paketointia varten jonkin ulkomaisen sanomalehden (mikä kieli vaan käy, pääasia ettei paketin kyljessä helota suomeksi joku "Jyrki Katainen" tai "maataloustuki" tai "Perussuomalaisten puoluetoimisto"). :) Lisäksi kun vielä käyttää paperinarua (tavallinen vaaleanruskea tai sitte punainen on erityisen hyviä), niin jälki on yleensä tosi sympaattisen näköistä.

  VastaaPoista